LEMCA NV


Bisschoppenhoflaan 486 2100 Antwerpen (Deurne)
03 325 23 00 Klik om te bellen

Over LEMCA NV

LEMCA (Leveugle European Music Company Antwerp) werd opgericht in 1982. De stichter Robert Leveugle begon toen een instrumentenhandel van beperkte omvang te Deurne. Al snel bleek deze zaak een schot in de roos. Het begon klein, doch snel werden reële bedrijfsallures aangenomen met het gevolg dat er reeds in 1983 uitbreiding kwam met een tweede winkel te Brussel. Vanaf deze periode werd LEMCA een vooruitstrevende leverancier voor alle HaFaBra-instrumenten.

Vanaf 1985 zou het bedrijf pas een hoge vlucht nemen. Er werden niet enkel blaasinstrumenten en slagwerk verkocht, maar werd de belangrijkste uitgeverij van bladmuziek voor HaFaBra "deHaske" in huis gehaald. Van dan af trad LEMCA op als exclusief verdeler van alle "deHaske-uitgaven" voor België en Luxemburg.

In de jaren 90 begint door de stijgende individualisering in de samenleving, de HaFaBra-wereld een daling in kwantiteit te voelen. LEMCA is één van de weinige Belgische muziekhandels, die in deze situatie een groei blijft kennen en zelfs uitbreiding neemt met een derde winkel te Brugge, waardoor LEMCA voor gans België vlot bereikbaar wordt.

Vanaf 1994 wordt er resoluut uitbreiding gezocht op een voor ons nieuwe markt: "digitale instrumenten". Eerst doen enkele instrumenten hun intrede, maar na de positieve respons van het kliënteel wordt het volledige gamma aangeboden. Brussel neemt hier het voortouw, Antwerpen volgt in 1995 en Brugge in 1996.

LEMCA heeft ook reeds vele jaren een sterk uitgebreid en geprofessionaliseerd atelier voor herstelling blaasinstrumenten, zowel hout- als koperblazers, onze reparateurs worden voortdurend bijgeschoold bij de beste fabrikanten van blaasinstrumenten in gans Europa. Hét atelier voor vakkundige reparaties en onderhoud aan uw blaasinstrument. Blaasinstrumenten reparatie. Ambacht met Passie!Met vele jaren ervaring op het gebied van onderhoud, reparatie en revisie biedt Het Reparatieatelier een goede service en goede zorg voor uw instrument. Door de moderne technieken die we in Het Reparatieatelier gebruiken, kunnen wij reparaties uitvoeren in een kort tijdsbestek waardoor u uw instrument zo kort mogelijk kwijt bent. Als u uw instrument wilt laten bekijken voor een beoordeling dan brengen wij daar geen 'onderzoekskosten' voor in rekening. Advies is dus altijd vrijblijvend bij het Reparatieatelier!

LEMCA is na meer dan 30 jaar gegroeid tot een toonaangevend bedrijf in zowel HaFaBra-instrumenten, bladmuziek en digitale instrumenten.

LEMCA NV in het kort

Diensten

Pianostemmen
Reparaties
Taxaties
Verkoop van nieuwe piano's
Verkoop van nieuwe vleugels
Verkoop van tweedehands piano's

Showroom aanwezig

Ja

Onze locatie

Logo LEMCA NV

LEMCA NV

LEMCA NV


Bisschoppenhoflaan 486 2100 Antwerpen (Deurne)
03 325 23 00 Klik om te bellen